تخمه آفتابگردان به یک میان وعده محبوب تبدیل شده است. گیاه آفتابگردان گیاهی یک ساله است که دارای گلهای زرد بزرگ، برگهای پهن است و می تواند از ارتفاع 3-15 فوت (0.91-4.6 متر) رشد کند.
برای اینکه تخمه آفتابگردان قلمی سالانه میلیون ها نفر از آن لذت ببرند.
دانه ها پس از حدود 120 روز برداشت، خشک، برشته، نمک زده و بسته بندی می شوند. منشا گیاه آفتابگردان غرب آمریکای شمالی است. تصور می شود که در حدود 1000 سال قبل از میلاد اهلی شده باشد.
توسط بومیان آمریکا تخمه آفتابگردان نمکی کاشفان اسپانیایی در سال 1510 آفتابگردان را به اروپا آوردند.
با این حال، تا اواخر دهه 1800 بود که گل به روسیه معرفی شد که آفتابگردان به یک محصول غذایی تبدیل شد.
در سال 1860، کشاورزان روسی پیشرفت های قابل توجهی در روش کشت آفتابگردان انجام دادند. در این مدت آنها به بزرگترین تولید کننده تخمه آفتابگردان در جهان تبدیل شدند.
امروز آنها در کنار اروپا، آرژانتین و ایالات متحده یک رهبر جهانی باقی مانده اند. تولید در ایالات متحده بر گونه های تولید کننده روغن تاکید دارد، اما خوراکی های تولید کننده آفتابگردان به طور پیوسته افزایش یافته است.
گیاهان آفتابگردان به ارتفاعات مختلفی می رسند، اما بیشتر آنها از 5 تا 7 فوت (1.52 تا 2.1 متر) ارتفاع دارند.
عرض سر گل نسبتاً بزرگ است تخمه آفتابگردان ترکیه معمولاً بین 3-6 اینچ (7.62-15.24 سانتی متر) است.
اگرچه برخی از آنها می توانند به بیش از یک فوت هم برسد.
یک استثنا، گونه های کوتوله ای هستند که فقط 3-4 فوت (0.91-1.22 متر) ارتفاع دارند و گل های کوچک تری دارند.
یکی از ویژگیهای رایج گلهای آفتابگردان این است که سرهای گلدار آنها حرکت خورشید را در طول روز دنبال میکنند.
این پدیده که تخمه آفتابگردان ایرانی هلیوتروپیسم نامیده میشود، مزایایی در کاهش آسیب پرندگان و ایجاد بیماری دارد.
- منابع:
- تبلیغات: