خیار (Cucumis sativus L.) متعلق به تیره Cucumis از خانواده Cucurbitaceae است و از نظر اقتصادی یک سبزی میوه مهم است.
سه گونه وحشی یا نیمه وحشی خیار وجود دارد: C. sativus L. var. hardwickii، C. sativus L. var. sikkimensis، C. sativus L. var. xishuangbannanesis.
خیار بومی هند است و احتمالاً از دامنههای خیار گلخانه ای درختی کوه هیمالیا سرچشمه گرفته است.
خیار حدود 3000 سال پیش در هند کشت می شد و به نظر می رسد که به سرعت در آسیای غربی و سپس به اروپای جنوبی گسترش یافته است.
خیار از طریق مسیر ابریشم به ترتیب به خیار گلخانه ای ناگین شمال چین و از مرز برمه و هند و چین به چین جنوبی وارد شد.
تجزیه و تحلیل تنوع ژنومی نشان داد که ژرم پلاسم های هسته خیار به چهار گروه جغرافیایی شامل هند، اوراسیا، آسیای شرقی و Xishuangbanna تقسیم شدند.
امروزه خیار به طور گسترده در مناطق معتدل و گرمسیری در سراسر جهان کشت می شود.
مجموع تولید خیار در سراسر جهان 87,805,086 تن بود و آسیا با 84.9 درصد از کل تولید جهان در سال 2019 بزرگترین تولیدکننده بود.
علاوه بر این، خیار به عنوان یک گیاه مدل برای خیار گلخانه ای مطالعه تعیین جنسیت و زیست شناسی آوندی است.
خیار با آب فراوان، مواد مغذی و ترکیبات فیتوشیمیایی، کاربردهای همه جانبه ای در آشپزی، درمانی و آرایشی دارد.
خیار دارای مزایای متعددی مانند دیپلوئید، ژنوم کوچک، چرخه زندگی کوتاه و سیستم جفت گیری خودسازگار است، بنابراین برای مطالعات ژنتیکی مناسب است.
در نتیجه، مطالعات متعددی برای کشف معجزه خیار انجام شده است.
این کتاب مزایای گسترده، تولید و بازار، کشت و مدیریت خیار گلخانه ای هیدروپونیک آفات و بیماری ها، پیشرفت پرورش خیار را پوشش می دهد.
- منابع:
- تبلیغات: